Obowiązkowe spożywanie witaminy C w okresie przeiębienia

Jesień to pora roku, która pomimo iż jest niezwykle urokliwa ze względu na różnorodność barw natury, jakimi nas obdarowuje, jest też okresem o zwiększonej podatności na przeziębienia, infekcje oraz osłabienia organizmu ludzkiego. Z tego względu warto już na samym początku odpowiednio się przygotować o nadchodzącej zmiany jesienno-zimowej.

Sposób na przeziębienia – przyjmuj witaminę C

witamina c przeziębienieKoniec lata wiążę się z nadejściem jesieni, która również potrafi obdarować nas jeszcze czasem promieniami słonecznymi i ciepłym powietrzem w ciągu dnia. Jednakże poranki, wieczory wraz z nocami zwykle bywają już chłodne a czasem nawet potrafią przynieść przymrozki, co wiążę się z ciągłymi zmianami temperatury, które zwiększają ilość zachorowań u ludzi. Wywołane jest najczęściej wychłodzeniem lub przegrzaniem organizmu a także wirusami jakie panują w powietrzu, które przenoszą się drogą kropelkową w trybie natychmiastowym. Z tego też powodu najbardziej skuteczna w walce z bakteriami oraz wirusami wywołane klimatem jesiennym jest witamina C przeziębienie jest nam wtedy nie straszne. Warto zatem wdrożyć w swoją codzienną dietę systematyczne spożywanie tej witaminy w postaci tabletek, które spowodują zwiększenie odporności na zachorowania. Ponadto oprócz przyjmowania tabletek warto wyposażyć swój codzienny jadłospis w bardziej bogate dania oraz produkty które będą posiadały w składzie witamin C, czyli w miedzy innymi cytrynę, natkę pietruszki, grejpfrut czerwona papryka, pomidor oraz wiele innych produktów.

Jak widać choroba wcale nie musi nas dopaść jeżeli odpowiednio dobrze się do walki z nią  tego przygotujemy, uzupełniając organizm w odpowiednie witaminy oraz suplementy. Witamina C, na czele której stoi Rutinoscorbin jest naszą osobistą bronią w walce z infekcjami, zatem warto walczyć!