Trwała i elegancka porcelana

Otwarcie nowej restauracji wiąże się z wieloma czynnikami, na które trzeba zwrócić szczególną uwagę – musimy wyposażyć profesjonalną kuchnie, stworzyć odpowiednie menu z pomocą szefa kuchni, zatrudnić pracowników, a także wybrać właściwą aranżację lokalu. Po za tym należy też wybrać szklanki, kubki, kieliszki, miski i talerze, na których będziemy serwować nasze dania. Jak wybrać producenta porcelany?

Porcelana do lokalu gastronomicznego

porcelana lubianaPrzede wszystkim sprawdźmy oferty wiodących producentów naczyń – zwróćmy uwagę na kolory, tony braw, wykończenie, kształty i ceny produktów. Talerz ze złotą obwódką wygląda wspaniale, jednak po wielokrotnym myciu i wyparzaniu bardzo szybko się zniszczy i będzie wyglądał nieapetycznie. Najlepiej wybrać białe lub beżowe naczynia, które są bardzo uniwersalne i najlepiej kontrastują z podawanymi potrawami. Porcelana Lubiana to polski zakład produkujący ceramikę od ponad pięćdziesięciu lat i oferująca kilkadziesiąt różnych fasonów. Istotna jest też ciągłość produkcji wybranej przez nas porcelany, gdyż w środowisku gastronomicznym kubki i miski bardzo często się tłuką – wówczas bez problemu zamówimy brakujące sztuki. Ciekawym rozwiązaniem jest możliwość dekoracji wybranych naczyń, na przykład naniesienie naszego logo na dno talerza, albo ciekawy napis na boku filiżanki. Interesującym sposobem na zwrócenie uwagi gościa jest wybór nieszablonowego kształtu naczyń – w ten sposób bez zbędnych ozdobników wprowadzamy elementy dekoracyjne na stoliki klientów.

Odpowiednia porcelana w restauracji to konieczny wymóg, gdyż trwałe, odporne na obtłuczenia naczynia świetnie prezentują się na stole i dodają powiewu luksusu każdemu daniu. Warto inwestować w sprawdzone, lokalne marki, ponieważ dzięki temu wspieramy polski rynek, a dostawa przychodzi znacznie szybciej.